+90 312 394 40 22 pbx

Blog

5 Ocak 2024

Bursa Elektrikli Yerden Isıtma

Bursa Elektrikli Yerden Isıtma

Bursa, Form Mühendislik tarafından pek çok heat tracing projesine ev sahipliği yapmış bir sanayi kentidir. Özellikle endüstriyel ısı izleme sistemleri, sanayinin zorlu kış koşullarında dahi sorunsuz bir işleyiş sağlamasına olanak sağlamaktadır. Bursa elektrikli yerden ısıtma, endüstriyel proseslerin yanı sıra evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde ağırlıklı olmak üzere zemin altına döşenen ısıtıcı kablolar ile uygulanmaktadır. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri, iç ortam ve dış ortam olmak üzere iki ana başlıkta değerlendirilmektedir.

İç Ortam Elektrikli Yerden Isıtma

İç ortam elektrikli yerden ısıtma, evlerde geleneksel ısıtma yöntemlerinin aksine doğrudan ısı iletimi özelliğine sahip olduğu için homojen bir ısı dağılımı yaratır. Dolayısıyla zeminde soğuk bir yer kalmayacağı gibi, aynı doğrultuda konfor ve enerji verimliliği de arttırılmış olur. Isıtıcı kablo, iç ortamlarda hemen hemen tüm zemin malzemelerinin altına kolaylıkla uygulanabilir. Bu durum aynı zamanda, ısıtıcı kablonun zemin altında sessiz bir şekilde çalışması nedeniyle büyük bir konfor sağlamaktadır. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri, ortamda herhangi bir malzeme görünmediğinden oldukça estetik bir yapıya olanak sağlar. Duvarları serbest bırakan bu sistem, mekânlarda daha fazla tasarım özgürlüğü sağlar. Bağımsız termostatlar sayesinde kontrol edilebildiği için her ortam birbirinden farklı sıcaklık aralıklarında ısıtılabilmektedir. Aynı zamanda elektrikli yerden ısıtma sistemleri, yenilebilir enerji kaynakları ile birlikte kullanıldığında karbon ayak izi minimum seviyede tutularak çevrenin korunmasına oldukça büyük katkıda bulunmaktadır.

Cami Elektrikli Yerden Isıtma

Bursa elektrikli yerden ısıtma, ev, iş yeri ve ofislerde kullanımının yanı sıra aynı zamanda camilerde de sıklıkla tercih edilmektedir. İbadet alanlarında ısıtıcı kablo kullanımı sayesinde, zeminde oluşabilecek soğuğun doğrudan önüne geçilerek konforlu bir ibadet alanı sağlanmaktadır. Saflar boyu uygulanacak elektrikli yerden ısıtma sistemi, özellikle yeni yapılan cami inşaatlarında önemli bir yere sahiptir. Isıtıcı kablo ile uygulanacak elektrikli yerden ısıtma sistemi, geleneksel sistemlere göre çok daha hızlı ısınma sağladığı için, istenilen zaman dilimlerine istenilen sıcaklık ayarları yapılarak etkili ve verimli bir ısıtma sağlamaktadır.

Dış Ortam Elektrikli Yerden Isıtma

Dış ortam elektrikli yerden ısıtma sistemlerinde ise, amaç bir alanı ısıtmak yerine kar birikimi ve buzlanmayı önlemek üzerine kuruludur. Özellikle garaj girişlerinde, araç giriş çıkışlarının olduğu rampalarda, yürüyüş yollarında, teras alanlarında, bina giriş ve çıkışları ile merdivenlerde en verimli ısıtma yöntemi elektrikli yerden ısıtma sistemidir. Dış ortamda kullanıldığında hem insan sağlığı açısından büyük fayda sağlayan elektrikli yerden ısıtma sistemleri, hem de araç ve yaya trafiğine de büyük katkı sağlamaktadır. Elektrikli yerden ısıtma sistemi, nem sensörü ve termostatlar sayesinde yalnızca yağış hissedildiğinde veya buzlanma tehlikesi oluştuğu durumlarda devreye girmektedir. Bu durum hem gereksiz enerji tüketiminin önüne geçmekte hem de akıllı otomasyonlar sayesinde verimli bir çalışma sağlamaktadır.

Sonuç olarak elektrikli yerden ısıtma sistemi, iç ortam ve dış ortamlarda günümüz teknolojisinde hem enerji verimi açısından hem de çevre dostu olması sebebiyle pek çok alanda tercih edilmektedir. Geleneksel ısıtma sistemlerine göre, uzun yıllar bakım ve onarım gerektirmeden kullanılabilmesi, uzun vadede maliyet etkin bir çözüm sunmaktadır. Bursa elektrikli yerden ısıtma, Form Mühendislik tarafından 30 yılı aşkın süredir pek çok yapıda, yüzlerce projede başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

Detaylı bilgi için Elektrikli Yerden Isıtma çözümlerimizi inceleyebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SWITCH THE LANGUAGE
Form Mühendislik

Form Mühendislik, 1992 yılında çağdaş mühendislik çözümleri sunmak amacıyla kurulmuş ve çalışma konuları olarak her zaman yenilikçi alanları seçmiştir. Isıtıcı kablo ile çatı oluklarında buzlanmanın önlenmesi uygulamaları, rule iniş yapılan helikopter pisti ve iniş aydınlatması uygulamaları gibi zamanında daha önce Türkiye’de hiç yapılmamış uygulamalara imza atılmıştır. Yenilikçi ve sonuç odaklı çözümlerden elde edilenebilinirlik ile Türkiye’de daha önce sadece yurt dışı firmalarının uygulamasını yaptığı heat tracing sistemi, en zor uygulama alanı olan rafinerilerde uygulanmıştır. Heat tracing alanında Türkiye’de faaliyet gösteren ilk firma olan Form Mühendislik yaklaşık çeyrek asırda sayısız heat tracing, yol-rampa ısıtma ve çatı-oluk kar buz önleme projesi gerçekleştirmiştir.