+90 312 394 40 22 pbx

Özel İmalat İzolasyon Ceketler

Yüzlerce tesisteki heattracing uygulamalarımız ile bu alandaki liderliğimiz tartışılmazdır. Bu uygulamalarımız standartları oluşturmuştur.

Category:
General Details

Isıtmalı ve Standart Tip İzolasyon Ceketleri

Sıcaklık bilgilerine ve işletme ortamına bağlı olarak izolasyon ceketleri çok çeşitli malzemelerden üretilebilir. İzolasyon ceketleri, yüksek sıcaklık yalıtımını da sağlayabilecek çeşitli standartlardaki fiberglas endüstriyel dokuma kumaştan yapılmaktadır. Silikon emdirilmiş fiberglas kumaş mantolama mükemmel yağ, nem ve aşınma direnci sağlarken, korozif ortamlar için PTFE ile kaplı fiberglas kumaş kullanılır. Buhar veya hidrokarbon bariyeri gerektiren uygulamalar için metal folyo ile lamine edilmiş fiberglas kumaşların temini de mümkündür.

İşletmelerde akışkanların, özellikle kontrol ve kumanda elemanlarındaki ısı kaybı nedeniyle sorun oluşması tüm işletim sisteminde aksamaya ve önemli kayıplara neden olabilir. Ayrıca personelin de yüksek sıcaklık ile doğrudan temasının önlenmesi personelin sağlığı ve güvenliği nedeniyle ihmal edilemeyecek bir husustur. İzolasyon ceketleri benzer birçok durumda çözüm olmaktadır.

Genellikle standart olarak silikon kaplamalı cam elyaf kumaştan imal edilen ısıtıcı ceketler, dahili veya harici ortama uygun olması için çift katman silikonlu kumaş, teflon veya anti statik kumaşlardan imal edilebilmektedir.

Endüstriyel tesislerde standart geometrik yapıda olmayan elemanlar için terzi usulü özel ısıtmasız ve ısıtmalı ceketler üretilmesi zorunluluktur.  Isıtmalı ceketler 100°C’den 300°C’ye kadar ısıtma imkanı ve 1000°C’ye kadar sıcaklık dayanımı sağlanabilmektedir.

Ekipmanların kullanım sıcaklığı bağlı ısı yalıtımı: Genellikle 25 mm iğnelenmiş cam elyaf battaniye (130 – 150kg/m3),(30mm) şeklindedir. Bağlantı parçaları; ısıya dayalı kavler dikiş ipi ve metal kopçalar ile bunların bağlama telleri kullanılmaktadır. Ceketlerde bulunan Form Mühendislik etiketlerinde ekipmanın tipi, çapı ve diğer gerekli bilgiler bulunmaktadır.

İzolasyon ceketleri ihtiyaca bağlı olarak sadece ısı kaybını azaltmak amaçlı olabildiği gibi, özellikle enstrümanlarda ve akışkanların elemanlarında ısıtmalı ceketler kullanılmaktadır.

İzolasyon Ceketler;

Esnek yapıları ve özel imalat olanakları ile farklı geometrik yapılardaki elemanlara uygun formda üretilirler.

Enerji tasarrufu sağlar ve maliyeti etkiler. Kısa sürede kendini amorti eder.

Enstrümanları dış etkenlerden korur ve kullanım süresini uzatır.

Gerektiğinde dakikalar içinde kolayca takılıp çıkarılabilirler. Yağa, neme ve aşınmaya Dayanıklıdır.

Çok hafiftir ve kolay taşınır, kolay stoklanırlar. Enstrüman uygulamalarında ekstra destek gerektirmez.

İşletmede montajın tamamlanmasından sonra ve de işletmenin durmasına gerek olmadan takılıp çıkarılabilir.

Yapısı anti-statik olması ile tehlikeli (patlayıcı) sahalarda güvenli olarak kullanılır.

Uygulama koşullarına uygun yalıtım malzemesi kullanılarak optimum fayda sağlanır.

Isıtmalı İzolasyon Ceketleri;

Tüm ısı izolasyonları gibi izolasyon ceketleri de ısı kaybını azaltır ancak tamamen önleyemezler. İzolasyona rağmen süreye, akışkan sıcaklığına, izolasyon cins ve kalınlığına bağlı olarak ısı kaybı olmaya devam edecektir. Özellikle akışın olmadığı durumlarda, sistem duruşlarında dış ortam sıcaklığına bağlı olarak önemli ısı kayıpları, hatta donmalar yaşanabilir. Bu durumda kaybedilen ısı, ceket içerisine konulan uygun yapı ve güçteki ısıtıcı kablolar ile sağlanır.

Gerekli olan ısı, ceketin boyutları ve kullanılan işletme ortamının minimum ortam sıcaklık koşulları göz önüne alınarak belirlenir. Isıtıcının da ceketin yapısına uygulanabilirliği ve esnekliği nedeniyle ısıtıcı olarak ısıtıcı kablo kullanılır.

Tehlikeli (patlayıcı) ortamlarda kullanılan ısıtıcı, bağlantı kutusu ve diğer tüm aksesuar ex-proof olmak zorundadır.

Sıvıların depolanması ve nakliyelerinde yaygın olarak kullanılan standart ölçülerdeki Varil ve IBC ler için ısıtmalı ve ısıtmasız ceketler stoklarımızdan her an temin edilebilir.  Ex-proof Varil ısıtıcı ve Ex-proof IBC ısıtıcılarımızı da inceleyebilirsiniz.

Projeye özel imalat Isıtmalı İzolasyon Ceketleri;

Uygulamaları: Pompalar, Vanalar, Çek valfler, Flanşlar, Filtre gibi elemanlar ile  Borular ve boruların dirsek- Te parçaları, ölçme-kontrol cihazları, transmiterler  ve benzeri  elemanlar uygulama alanlarıdır.

izolasyon-ceket-ozel-imalat

İzolasyonlu Isıtıcı Ceket

izolasyon-ceket-ozel-imalat

Özel İmalat İzolasyon Ceket

izolasyon-ceket-ozel-imalat

Vana Donma Korum Özel İmalat Isıtmalı İzolasyon Ceket

 

 

İletişim Formu

    Comments

    Leave a Reply

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    SWITCH THE LANGUAGE
    Form Mühendislik

    Form Mühendislik, 1992 yılında çağdaş mühendislik çözümleri sunmak amacıyla kurulmuş ve çalışma konuları olarak her zaman yenilikçi alanları seçmiştir. Isıtıcı kablo ile çatı oluklarında buzlanmanın önlenmesi uygulamaları, rule iniş yapılan helikopter pisti ve iniş aydınlatması uygulamaları gibi zamanında daha önce Türkiye’de hiç yapılmamış uygulamalara imza atılmıştır. Yenilikçi ve sonuç odaklı çözümlerden elde edilenebilinirlik ile Türkiye’de daha önce sadece yurt dışı firmalarının uygulamasını yaptığı heat tracing sistemi, en zor uygulama alanı olan rafinerilerde uygulanmıştır. Heat tracing alanında Türkiye’de faaliyet gösteren ilk firma olan Form Mühendislik yaklaşık çeyrek asırda sayısız heat tracing, yol-rampa ısıtma ve çatı-oluk kar buz önleme projesi gerçekleştirmiştir.