+90 312 394 40 22 pbx

Dış Ortam Zemin Isıtma Kabloları

Dış Ortam Zemin Isıtma Kabloları

Dış ortamlara uygun ısıtıcı kablolarla yapılan dış mekân zemin ısıtması, çeşitli alanlarda konforu ve güvenliği artıran devrim niteliğinde bir çözüm olarak ortaya çıkmıştır. Bu yenilikçi sistem, dış mekân yüzeylerin altına yerleştirilen ısıtma kablolarını içerir ve verimli bir ısı kaynağı sağlar. Başta buzlanma ve kar birikimini engellemek için kullanılan bu teknoloji, rampalar, karayolları, köprüler, demiryolları, otopark giriş çıkışları ve yürüyüş yolları başta olmak üzere çeşitli alanlarda uygulanmaktadır.

Dış Ortam Zemin Isıtıcı Kablolar

Dış ortam zemin ısıtıcı kablolar zorlu hava koşullarına dayanıklı, güçlü yalıtımı sayesinde maksimum verim ve minimum enerji tüketimi ile çalışacak bir şekilde tasarlanmıştır. Dış mekan ısıtıcı kablolar istendiği şekilde her alana ve her plana uygun şekilde döşenebilir. Dış mekanlarda ısıtıcı kablo kullanımı, termostat ve sensörlerle birleştirildiğinde nem ve sıcaklığa karşı duyarlı bir hale gelir. Dolayısıyla ısıtma sistemi sadece ihtiyaç halinde devreye girerek maliyet yönünden de oldukça avantajlı bir hâle gelir.

Dış Ortam Zemin Isıtıcı Kablo Uygulaması

Dış Ortam Zemin Isıtma

Dış Ortam Garaj Girişi Zemin Isıtma

Garaj Girişi Zemin Isıtma


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dış Ortam Zemin Isıtmada Kullanılan Isıtıcı Kabloların Avantajları Nelerdir?

Dış ortam zemin ısıtmanın avantajları çok yönlüdür. İlk olarak, kış aylarında kar ve buz birikimini önleyerek kayma ve düşme riskini azaltarak güvenliği artırır. Bu özellikle kar birikiminin ve buzlanmanın yaygın olduğu soğuk iklim bölgelerinde önemlidir. Ek olarak, sistem donma-çözülme döngülerini önleyerek dış mekan yüzeylerin uzun ömürlü olmasını sağlar. Konfor faktörü göz ardı edilmemelidir; ısıtıcı kablolar tarafından üretilen  sıcaklık, dış mekan alanlarını, en soğuk hava koşullarında bile olumsuz durumlardan korumaktadır.

SMCT Dış Ortam Zemin Isıtma Kablosu

Dış Ortam Zemin Isıtıcı Kablo

SMCT : 30 W/m, 230 V – 40 W/m, 300/500V 

Thermopads SMCT ısıtıcı kablo, betona veya kaldırım yüzeylerine gömülmek üzere tasarlanmış sağlam kablolardır. Kış mevsimlerinde kar ve buzu etkili bir şekilde eritmek için araba yollarında, kaldırımlarda, yollarda, rampalarda, köprülerde ve park yerlerinde yaygın olarak kullanılırlar. Bu kablolar, uzun süreli performans ve zorlu hava koşullarına dayanıklılık sağlayan dayanıklı malzemelerden yapılmıştır. Tek veya çift iletkenli seri dirençli ısıtıcı kablolar, gelişmiş ısıtma teknolojisiyle verimli ve eşit ısı dağılımı sağlayarak karların tamamen erimesini sağlar ve buzlanma oluşumunu engeller.

  • IEC 60800’ün tüm koşullarını karşılar.
  • SGS Fimko, EAC ve CSA onaylıdır.
  • Flouropolimer yalıtıma sahiptir.
  • Düşük sıcaklığa uygun, UV ışınlarına dayanıklı, metalik kılıf ve üst ceket.

 

WFSX Dış Ortam Zemin Isıtıcı Kablo

WFSX Dış Ortam Isıtıcı Kablo

WFSX :20Vac, 208Vac, 240Vac, 277Vac, 347Vac, 480Vac ve 600Vac

Warmfloor WFSX ısıtıcı kablo, beton zeminlerin yanı sıra asfalt yollar, otoparklar, rampalar ve kaldırımlar gibi dış mekan uygulamalarında kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış kablolardır. WFSX sabit güç ısıtıcı kablolar, oldukça dayanıklı ve zorlu hava koşullarına dayanıklı olduğundan uzun süreli performans ve güvenilirlik sağlar. Verimliliği en üst düzeye çıkarırken enerji tüketimini en aza indiren Warmfloor ısıtıcı kablolar enerji tasarruflu teknolojiyi kullandıklarından çevre dostudur.

  • Maksimum ortam sıcaklığı 30°C ve minimum kurulum sıcaklığı 5°C)’dir.
  • Warmfloor WFSX ısıtıcı kablonun 6 farklı katmanı vardır.
  • İç iletken kalaylı bakırdan yapılmıştır.
  • İletken izolasyonu daha iyi alev geciktirme özelliğine sahip XLPE’den yapılmıştır.
  • Isıtıcı kablo %100 su geçirmez PVC ile kaplıdır.
  • CE, ATEX, IECEX ve EAC tarafından onaylıdır.
  • 25 yıl garantilidir.

 

SWITCH THE LANGUAGE
Form Mühendislik

Form Mühendislik, 1992 yılında çağdaş mühendislik çözümleri sunmak amacıyla kurulmuş ve çalışma konuları olarak her zaman yenilikçi alanları seçmiştir. Isıtıcı kablo ile çatı oluklarında buzlanmanın önlenmesi uygulamaları, rule iniş yapılan helikopter pisti ve iniş aydınlatması uygulamaları gibi zamanında daha önce Türkiye’de hiç yapılmamış uygulamalara imza atılmıştır. Yenilikçi ve sonuç odaklı çözümlerden elde edilenebilinirlik ile Türkiye’de daha önce sadece yurt dışı firmalarının uygulamasını yaptığı heat tracing sistemi, en zor uygulama alanı olan rafinerilerde uygulanmıştır. Heat tracing alanında Türkiye’de faaliyet gösteren ilk firma olan Form Mühendislik yaklaşık çeyrek asırda sayısız heat tracing, yol-rampa ısıtma ve çatı-oluk kar buz önleme projesi gerçekleştirmiştir.