+90 312 394 40 22 pbx

Cami ve Mescit Zemin Isıtma

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri, watt açısından metrekare başına yaklaşık 100W ila 200W arasında değişir. Ancak seçtiğiniz sistem ve watt miktarı şunlara bağlı olacaktır.

Category:
General Details

Cami ve Mescit Elektrikli Zemin Isıtma

Elektrikli Isıtıcı Kablo ile Yerden Cami ve Mescit Isıtma

Camii ve Mescitlerde Elektrikli Yerden Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır?

cami-isitma

Cami Yerden Isıtma Uygulaması

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri, watt açısından metrekare başına yaklaşık 100W ila 200W arasında değişir. Ancak seçtiğiniz sistem ve watt miktarı şunlara bağlı olacaktır: Odanın boyutu ve şekli odanın ne kadar iyi yalıtıldığıdır, altındaki döşeme, üstte sahip olacağınız döşeme türü gibi. Camilerde bulunan yüksek tavan ve geniş hacimler olduğu için doğru ısıtma gücü metre kare başına 250W ile 300 W arasında seçilmesi uygundur.

 

Elektrikli yerden ısıtma, ısının aşağıdan ziyade yukarı doğru hareket etmesini sağlamak için genellikle bir zemin yalıtımı katmanının üstüne yerleştirilir. Bu, yüzeyin tamamen düz olmasını sağlamak için ilk önce bir şap (kum ve çimentodan yapılmış) veya asma kereste (kirişler üzerindeki döşeme tahtaları) üzerine serilir. Isıtıcı kablolar daha sonra şebeke kaynağınıza bağlanır ve ayrıca sıcaklığı düzenlemeye yardımcı olacak bir sensör içerir. Daha sonra sıcaklığı kontrol etmek için bir termostat kullanabilir ve sistemi açıp kapatacak şekilde önceden ayarlayabilirsiniz.

 

Camilerde ve Mescitlerde Elektrikli Isıtıcıların Kontrolü Nasıl Olmalı?

cami-mescit-isitma

                 Cami Zemin Isıtma Termostat

 

 

Zemin Isıtma Sistemi, zemin sıcaklık sensörleri ile haberleşen termostatlar ile kontrol edilecektir. Sistemde uygulanması planlanan termostat sayesinde her bir termostat ait olduğu alanı diğer bölgelerden bağımsız kontrol edebilecek, bu sayede istenmeyen bölgelerin gereksiz ısıtılması önlenecek ve enerji tasarrufu sağlanacaktır.  Camilerde cemaatin sayısının değişken olmasından dolayı bazı bölgelerin sıcaklığı ayrı ayrı kontrol edilmek istenebiliyor. Bu projeler de “saf şeklinde ısıtma” şeklinde bir uygulama yapılması doğrudur. Bazı bölgeler de böylelikle ayrı ayrı kontrol edilebilir.

 

 

 

 

 

Elektrikli Yerden Isıtmanın Hangi Sıcaklıkta Olması Gerekir?

Elektrik sistemleri ortalama olarak yaklaşık 25-31 ° C’de çalışır. Fakat Camii ve mescitlerde zemin üstüne konulan halıların kalınlığı ısınma süresini etkilediğinden sıcaklık değeri daha yüksek değerlere set edinilebilir.

Elektrikli Yerden Isıtıcı Kabloları veya Şilteleri Nasıl Döşeriz?

Zemin betonun üzerine düzenli aralıklarla bir dizi ısıtıcı kablo döşenir. Şilte ve ya kablolar düz bir zemine serilebilir ve üstüne yalıtım yerleştirilebilir. Bununla birlikte, kabloların eşit aralıklarla yerleştirildiğinden emin olmak isteyeceksiniz, aksi takdirde ısı zemine eşit olarak dağıtılmayacaktır. Elektrik sistemleri genellikle oldukça ince ve takılması basit olduğundan, ıslak ısıtma sistemine göre mevcut bir odaya monte edilmesi daha kolay ve daha az zahmetli olabilir, bu da borular için biraz alan gerektirir ve zeminin yükseltilmesini içerebilir.

cami-mescit-isitma-sistemleri

 Cami Yerden Isıtma Isıtıcı Kablo Uygulaması

 

İletişim Formu

    Comments

    Leave a Reply

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    SWITCH THE LANGUAGE
    Form Mühendislik

    Form Mühendislik, 1992 yılında çağdaş mühendislik çözümleri sunmak amacıyla kurulmuş ve çalışma konuları olarak her zaman yenilikçi alanları seçmiştir. Isıtıcı kablo ile çatı oluklarında buzlanmanın önlenmesi uygulamaları, rule iniş yapılan helikopter pisti ve iniş aydınlatması uygulamaları gibi zamanında daha önce Türkiye’de hiç yapılmamış uygulamalara imza atılmıştır. Yenilikçi ve sonuç odaklı çözümlerden elde edilenebilinirlik ile Türkiye’de daha önce sadece yurt dışı firmalarının uygulamasını yaptığı heat tracing sistemi, en zor uygulama alanı olan rafinerilerde uygulanmıştır. Heat tracing alanında Türkiye’de faaliyet gösteren ilk firma olan Form Mühendislik yaklaşık çeyrek asırda sayısız heat tracing, yol-rampa ısıtma ve çatı-oluk kar buz önleme projesi gerçekleştirmiştir.